Jdi na obsah Jdi na menu
 


Druhý den spřežení

26. 7. 2015

Druhý den,

to bylo pro vozataje, ale i pro koně velice náročné. Jel se maraton a to není nic lehkého, jak po stránce technické, tak pro vytrvalost jak vozatajů, tak koní. Nicméně se tohoto zhostili se ctí pravých koňáků, a prokázali jak koně tak lidé, jaké mají velké srdce.

                               img_6889.jpg

Kdo se přišel na toto klání podívat určitě nelitoval. Překážky byly náročné zejména vodní, která musela diváky nadchnout, pro svou nádhernou atmosféru. Zde se projevovala nejvíce zdatnost koní a jejich vodičů, nejen jakým kursem mají jet, ale především boj s časem na jednotlivých překážkách, kde byl jejich čas měřen a posuzován.

                             img_6892.jpg

Úroveň celého maratonu byla vysoká. Kdo přišel musel ocenit každého účastníka závodu, neboť opět nad Pardubicemi vládlo pekelné počasí a o to byl závod náročnější než obvykle.

V neděli je další pokračování a to parkur, který je zaměřen především na technické zvládnutí spřežení.

                            img_6733.jpg

Vše se odehrává pod bedlivým dohledem krásné veterinářky, která je vždy přítomna při jakémkoli klání a řeší ihned vzniklé problémy, které by mohl kdykoli nastat

Přijďte se i dnes podívat na Pardubické závodiště a určitě zjistíte, že nejen dostihy mají a vždy budou mít svou neopakovatelnou atmosféru, ale i takovéto závody koňského spřežení mají svůj náboj a dynamiku, kdy se divák ani chvilku nenudí a je stále na co se dívat.

Přeji každému, kdo se přijde podívat velký zážitek.                   ZN